•Lozing van regenwater •Broederlijk Delen komt op voor Guatemala•Dikke Truiendag•Vergadering jaarmarkt

Lozing van regenwater
De voorbije weken hebben we te maken gehad met uitzonderlijke weersomstandigheden. Op verschillende plaatsen wordt het regenwater, afkomstig van gebouwen, rechtstreeks geloosd op de verharde voet- en fietspaden. De ijsvorming veroorzaakt gevaarlijke situaties.
 
Het gemeentebestuur draagt de veiligheid van onze voetgangers en fietsers hoog in het vaandel. Daarom vragen wij u om de afvoer van uw regenwater af te leiden, zodat het niet meer op openbaar domein terecht komt. Mogen wij u ook vragen om de voet- en fietspaden voor uw domein ijsvrij te houden?
 
Alvast bedankt voor uw medewerking.
 
 
Broederlijk Delen komt op voor Guatemala
Guatemala is één van de meest Indiaanse landen van Latijns-Amerika. De toekomst van de inheemse boeren in Guatemala wordt bedreigd door de praktijken van grote mijnbouwbedrijven. Ze vervuilen de grond en het water, en verdringen de boeren van hun voorvaderlijk land.
 
Wellicht heeft u de campagne al zien opduiken. “Laat ze hun plan trekken? Wij trekken mee!” Dit jaar gaan er weer verschillende activiteiten door om de partnerorganisaties van Broederlijk Delen te ondersteunen:
 
-          Op zondag 11 maart genieten we van een (h)eerlijk Guatemala buffet. Vooraf inschrijven is verplicht. U ontvangt binnenkort in uw brievenbus een folder met een inschrijvingsstrookje. Bezorg het ingevuld terug voor zaterdag 3 maart.
 
-          Op vrijdag 16 maart om 20 u is er een boeiende infoavond in het Buurthuis over de gevolgen van de mijnbouw in Guatemala en Latijns-Amerika. Spreker is onze dorpsgenoot Wies Willems die voor de organisatie Catapa in Peru en Guatemala werkte. Toegang gratis.
 
-          De koffiestops gaan dit jaar door op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart. Elke koffiedrinker stopt een vrije bijdrage in de collectebus en steunt zo de boeren van Guatemala.
 
 
Dikke Truiendag
Op donderdag 16 februari is het opnieuw Dikke Truiendag. De Vorselaarse scholen draaien dan de radiator 1 graadje lager. Een graadje minder voelt u nauwelijks, maar betekent een besparing tot 7%. Bovendien stoot u zo minder CO2 uit.
 
Sympathiseer met de kinderen, trek een mooie trui aan en zet ook thuis de verwarming lager.
 
 
Vergadering jaarmarkt
Zoals ieder jaar is de jaarmarkt een van de hoogtepunten van het themajaar. Op zaterdag 16 juni 2012 vieren we de 155ste editie.
Wij hopen ook dit jaar weer te kunnen rekenen op de enthousiaste medewerking van de verenigingen om onze jaarmarkt opnieuw tot een groot feest te maken.
Daarom nodigen we alle geïnteresseerde verenigingen graag uit op woensdag 7 maart om 20u in de raadszaal van het gemeentehuis. Hier willen we het concept aan u voorstellen en kunnen we samen ideeën uitwisselen.
Verenigingen die wensen mee te werken, maar niet aanwezig kunnen zijn, mogen een seintje geven aan Sofie Vervoort. We houden u dan verder op de hoogte.